søndag 7. september 2008

Engelskspråklig nettartikkel om etos

Troverdighet: Artikkelen virker troverdig fordi det er referert til forfatter, det står adresse og det er henvisning til Departments of Anthropology and Psychiatry.Artikkelen er hentet gjennom søk via Google scholar, som er anerkjent.
Objektivitet: Denne artikkelen er skrevet av en antropolog og det er derfor grunn til å tro at den er objektiv med den begrunnelse at idealet for antropologer er et kulturrelativistisk syn, som innebærer at artikkelen bør være skrevet fra et så nøytralt perspektiv som mulig. Artikkelen tar utgangspunkt i å belyse temaet fra forskjellige synsvinkler, for å få et slags helhetsperspektiv.
Nøyaktighet: Forfatteren forklarer det temaet som det er, hun bruker ikke negative eller positive ord for å "lede" leseren. Språket er presist, og man kan se at forfatteren kan faget sitt.
Det er referert til tekster for videre lesning. Det er ikke lagt til hyperlenker til til denne teksten, noe som kan indikere at den ikke er av nyere dato. Det står ikke noe om når siden er oppdatert, eller om den er det. Det står kun en dato på når den er utgitt. Det er en liste ved siden av artikkelen over artikler som har referert til denne siden.
Egnethet: Dette er en vitenskapelig publikasjon. Denne teksten krever at man vet litt om antropologi, men den store helheten kan forstås av de fleste.
(Google scholar)

Ingen kommentarer: